Välkommen till webbsajten för Forum för föräldrar till afrosvenska barn – en mötesplats med fokus på frågor som rör svarta barn och deras föräldrar. Sajten är också en mötesplats för alla som vill motverka och förebygga rasism och diskriminering i skola, förskola och vårt vardagliga liv. Alla barn och ungdomar har rätt att känna sig trygga i skolan och i sin vardag, oavsett bakgrund, etnicitet, ursprung, religiös övertygelse, funktionsvariationer, kön eller sexuell läggning.

Vi som har skapat och står bakom sajten har samarbeten med flera andra organisationer och nätverk, bland dem Afrosvenskarnas forum för Rättvisa, Fokus Afrofobi och Blacklivesmatter Sweden. Vår officiella sida hittar du här: https://www.facebook.com/FFFABofficial/

Kom gärna tillbaka om ett tag, när vi har hunnit bygga på med mer information och material. Vi arbetar just nu med webbplatsens struktur, vill publicera artiklar med praktiska råd och kunskap om hur du kan agera när ditt barn blir utsatt, hur du kan söka kontakt med någon av oss som arbetar aktivt med skolpolitiska frågor och hur du själv kan engagera dig. Vi vill också kunna publicera länkar till och information om småföretag och verksamheter av olika slag som drivs av afrosvenskar och andra rasifierade.

Forum för föräldrar till afrosvenska barn
& Föräldranätverket – för #enskolafrifrånafrofobi och rasism.